Sunday, November 13, 2011

BADAI SEMALAM

Assalamualaikum.

Keletihan dalam keterujaan.

Alhamdulillah, selesai kunjungan ke Istana Budaya buat pertama kalinya. Ya, benarlah ini kali pertama kakiku menjejak lantai Istana Budaya.

Terima kasih kepada Cikgu Subaidah, cikgu Malay A1 yang menawarkan peluang kepada isi kelas M11B dan M11C berkunjung ke Istana Budaya.

Teater pertama yang aku tonton: Badai Semalam. Tiada komen untuk plot penceritaan. Tiada juga ulasan bagi persembahan para pemain watak. Cuma pujian kepada setting dan penggunaan teknik teater yang berkesan. Sungguh mengagumkan. Oh, beginilah rupanya menonton teater di Panggung Sari Istana Budaya, panggung teater bertaraf dunia.
Mungkin selepas ini aku akan menagih lagi peluang menonton teater. Maksud aku, teater yang gah dan berprestij. Mungkin di Istana Budaya. Atau mana-mana sahajalah yang menawarkan peluang yang sama.
Insya-Allah.

Sesungguhnya seni teater itu sungguh menarik. Ah, alangkah bagusnya kalau aku boleh mengambil subjek Theater dalam IB. Hurm...P/S : Sempat menyambar novel Badai Semalam. Untunglah novel ini akan aku kaji kala Semester 4 nanti.2 comments:

adahanz said...

waa.... aku pon pernah tengok teater... tp kat jb skolah yg bwak.... ngan cg syamsul... :) tengok teater lg feel dr tengok wayang... bila la ade can lagi...

Haiqal Hazwan said...

Best kan teater. Dekat China kan ada teater jugak :D