Friday, December 02, 2011

SEMATA-MATA HENDAKKAN SHOWER CUBE.

Assalamualaikum.

Aku ada sebuah ceritera lucu untuk dikongsi. Cerita yang telah aku pendam lama. Lucu. Sekurang-kurangnya, bagiku lucu. 

Seperti yang kau tahu, aku tahu dan semua orang pun kiranya tahu, kolej ini merupakan tempat berkumpulnya pemikiran-pemikiran cerdas, genius dan geliga. Juga tempat mereka yang optimis, berpandangan jauh serta pencerap yang baik. Aku harap aku juga tergolong dalam kelompok yang disebutkan tadi. Insya-Allah. 

Tapi, seperkara yang mencuit hati aku. Manusia yang berpemikiran kononnya terkehadapan itu jugalah yang mencoret ceritera lucu dalam blog aku ini. Perasan ketiadaan kotak Shout Box yang sekian lama setia menempel di sisi kiri blog ini? Bagus, jika perasan. 

Ya, aku yang membuang widget itu. Kerana tidak lagi aku mampu tahan, terasa senak perut menahan gelak yang pastinya pecah berderai jika dilepaskan, barisan maki hamun dan cercaan kau pada aku. Kau juga mencemarkan indahnya komen-komen lain dalam Shout Box itu. Kalaulah kau sedar. 

Ahh, terasa menyesal pula tak sempat nak print screen dan tunjukkan frasa-frasa lucu itu di sini. Biar lebih ramai lagi terkekeh-kekeh menyaksikan keculasan kau. Culas. 

Seperkara yang bodohnya tentang kau, biar aku jelaskan. Kau hina aku. Kau keji aku. Kau cerca aku. Kau gadai maruah aku. Kau malukan aku pada semua pengunjung blog aku. Rasionalnya apa? Motifnya apa? Tujuannya apa? 

SEBAB KAU TERKILAN. KAU KECEWA AKU DAPAT COP SHOWER CUBE ITU TERLEBIH DAHULU DARIPADA KAU.

Perkara macam itu pun kau kisahkan? Perkara seperti itu pun boleh terbawa-bawa dalam kemarahan kau? 
Itulah manusia. Manusia seperti kau. Manusia yang tohor pertimbangan. 

Di masa hadapan, kalau kau terasa nak gunakan shower cube itu dengan gembira, mandi lebih awal daripada aku. Aku boleh cadangkan. Kau mandi pukul 6 petang mungkin? Atau lepas Asar pun lagi baik. 

P/S: Shower cube dekat Blok C bukan satu tapi ada 24 kalau tak silap. Pilihlah yang mana suka dengan bijak. 

*Sekadar hiasan untuk menggambarkan banyak lagi shower cube di Blok C. Bukan gambar sebenar*

6 comments:

Raudah said...

gambar sebenar tak mungkin secantik gambar di atas. haha :D

Haiqal Hazwan said...

@RAUDAH

Sangatlah benarrrr !!

ALYANI NAZIRAH, ira =) said...

assalamualaikum~

laa, patutlah dah x de dah Shout Box tu. hehe~ ^__^'

Haiqal Hazwan said...

@ALYANI

Wslm. Nasib baik faham :)

Anonymous said...

aku rase ak tau sape...btw.. ak xde kaitan ok...haha...
-c116

Haiqal Hazwan said...

@C116

HAHA :p